Vl. Mario Lacković

Radno vrijeme

Pon - Pet 9.00 - 18.00

Čišćenje i održavanje dekorativnih podova je jednostavno – može se usisavati, čistiti i prati uobičajenim sredstvima, prikladni su za dezinfekciju. Mrlje od kave, tonera ili crvenog vina nije potrebno uklanjati istog trenutka.

Održavanje industrijskih podova na osnovi umjetnih smola potrebno je kako bi se izbjegla trajna onečišćenja i oštećenja poda. Korištenjem odgovarajućih sredstava za njegu i čišćenje, koja su obično izrađena na osnovi akrilnih disperzija, emulzija i voskova na bazi polimera, postižemo zaštitu i čuvamo dekorativni izgled podova, a ujedno i produžavamo vijek trajanja samog poda.

Čišćenje dekorativnih podova Za čišćenje podova preporučuje se korištenje odgovarajućeg lagano lužnatog sredstva za čišćenje (pH 10), koje se ravnomjerno nanosi na površinu, te ostavi djelovati nekoliko min. Površina se zatim prebriše i očisti strojno. Njega dekorativnih podova Na pod se nanosi akrilni film za njegu u 1 do 3 sloja, što ovisi o finoći obrađivane površine. Akrilni premazi ističu se svojom otpornošću, elastičnošću i sprečavaju klizanje. Između nanošenja pojedinih slojeva potrebno je osušiti površinu, a pri radu je potrebno osigurati dobro prozračivanje prostorije.