Industrijski podni sustavi

Industrijski podovi moraju imati prednosti koje će se moći nositi sa zahtjevima u različitim branšama. Stoga postoji sustav podnih premaza za industrijske podove koji je podjeljen prema stupnju opterećenja niska srednja i visoka.

Isto tako u većini industrijskih podova pojavljaju se zahtjevi za kemijskom otpotnošću (kiseline, lužine) te različite protukliznosti i otpornosti na abrazije.

Odabir sustava industrijskog poda koji će se koristiti ne zavisi samo od opterećenja,također svaki sustav mora biti prilagođen i postojećoj podlozi. Nakon spoznaje stanja podloge i opterećenja industrijskih podova moguć je izbor odgovarajućeg sustava premaza.

Betonski podovi mnogo puta ne mogu udovoljiti svim uvjetima koje moraju ispunjavati podovi u industrijskim prostorima. Ovisno o vrsti proizvodnje, oni moraju biti visoko nosivi, žilavi, otporni na udarce, toplinske šokove i kemijsku agresiju.

Najčešće je za osiguravanje zahtijevanih svojstava potrebno betonsku ploču (koja je nosivi element), prevući slojem polimernog završnog poda, kojim je značajno ojačavamo i koji će zaštititi njenu površinu.

Najčešće se koriste poliesteri, metakrilati, poliuretani i epoksidi.

Neki od naših radova:

Industrijski podni sustavi

Betonski industrijski podovi

Više u ovoj kategoriji: Podovi za garaže i parkirališta »