Dekorativni podni sustaviDekorativni podni sustavi kao i svi 'funkcionalni' industrijski podovi moraju odgovarati zahtjevima za čvrstoćom, otpornošću na udarce, oštećenja i habanje sl. Dekorativni podovi osim toga moraju imati i estetsku kvalitetu jer se postavljaju u prostorima u kojima frekventno borave i rade ljudi, npr. balkoni , terase, stambeni objekti te javni prostori.

Jedna od prednosti dekorativnih podova je debeloslojni prozirni zaštitni lak koji se jednostavno i uz male troškove nadograđuje i na već postojećim podovima. Ukoliko su podovi već djelomično oštećeni abrazijama, nanošenjem ovog premaza dobivamo naizgled novi pod. 

Zaštitni lakovi mogu se naijeti u tri izvedbe: sjajni, polumat, ili mat.

Osnovne prednosti dekorativnih podova su:

  • žilavo-elastični materijal otporan na habanje
  • ugodan korak
  • zvučna izolacija (4-5- dB)
  • lako čišćenje i održavanje
  • veliki izbor boja i dizajna
  • jednostavno saniranje pohabanih podova uz niske troškove 

Dekorativni podovi se izvode u svijetlijim bojama a dekorativni dodaci u tamnijim i jačim kontrastnim (suprotnim) bojama kako bi se istaknuo dekorativni efekt i izražajnost.

Nadalje, boje imaju znatan utjecaj na čovjekovo raspoloženje i osjećaje.  U prostorima u kojima čovjek često boravi  važno je da pod kao značajno velika površina svojom bojom stvara određenu harmoniju s ostatkom prostora te da odgovara aktivnostima unutar tih prostora.

  dinamično i živo  svježe i aktivno  toplo i prijatno  poticajno i simpatično

Dekorativni podni sustavi